Aktuell baninformation

Banstatus

18-hålsbana STÄNGT
Drivingrange Öppen
Övningsområden STÄNGT
Hål 19 - Övningshålet STÄNGT

2022-09-07

Tisdag 20:e samt onsdag 21:e september genomför hålpipluftning samt dressning av greener.

Detta innebär att banan är öppen med endast 9 hål per dag, vill man spela 18 hål krävs bokning för båda varven.

2022-07-05

Torsdag 7 juli planeras det att lufta greenerna. Vi ber därför er som ska ut och spela imorgon att visa hänsyn till banpersonalen som har företräde.

Detta kan innebära att rundorna tar längre tid än förväntat och vi hoppas att ni har överseende med detta. Vi ses på banan!

2022-06-20

Inga pågående arbeten just nu. 

Allt flyter på bra på banan, inga direkta anmärkningar, välkomna ut och spela!

På grund av rådande regn råder golfbilsförbud 8-9/6

2022-04-14

Under påskhelgen gäller vinterbana, hål 1-5 samt 15-18. Slagmatta är obligatoriskt och finns att köpa i kansli/shop alla dagar mellan 10-14.

Hål 19 (Övningshålet) har idag öppnat med nyklippt green och skurna bunkrar 


GLAD PÅSK

2022-04-06

Banan är öppen med vinterban, hål 1-5 samt 15-18 tills vidare pga. rådande väder och kalla nätter. I skrivande stund vet vi tyvärr inte när banan kan öppna.

Marktemperaturen behöver komma upp samt att tillväxten på gräs måste komma i gång för att vi ska kunna få hållbara spelytor.

Så vi återkommer med mer info så snart vi ser en möjlighet att kunna öppna.

Bilden tagen i morse 2022-04-06

//Mattias

2022-03-25

Mars är förväntans tid

Nu är mars månad snart slut och våren har tagit ytterligare några steg framåt. Banan ser fortsatt väldigt fin ut och tjälen börjar släppa där solen kommer åt.

Vårt fantastiska gäng med säsongsarbetare har äntligen börjat droppa in samt att vi har haft hjälp av Linnea och Johanna som haft prao hos oss, och att nu Ludvig haft sin första praovecka av två. Detta innebär att det nu går fort framåt med alla arbeten som måste utföras innan banan öppnar. Under veckan som gått har papperskorgar och bänkar har ställts ut och mycket annat ”fix”. Kommande vecka skall bland annat vägar ses över och bunkrar iordningställas.

Nu väntar vi bara på lite högre temperatur så att gräset vaknar ur sin vintervila. Många undrar när vi öppnar banan och träningsområdena. Mitt uppriktiga svar är, att det bestämmer naturen. Vi behöver viss tillväxt för att banan skall klara slitage och vara lika fin som alltid. Men min förhoppning är ändå att vi skall kunna öppna runt mitten av april. Alltså, i stort sett samma datum som vi brukar.

Sammanfattningsvis känns det väldigt bra inför en ny spännande säsong! Så håll nu tummarna för en fantastisk vår, så ses vi snart på banan.

//Mattias

2022-02-26

Det är månadsskifte mellan februari och mars. Normalt sett är gräsklippning det sista jag brukar tänka på så här års men med den här ”vintern” är det något som diskuteras flitigt bland mina kollegor. Nederbördsmängd är också något som vi pratar om. På de senaste 4 månaderna har det fallit ner 440 mm regn. Det är ganska mycket mer än normalt.

Hur har då detta påverkat vår bana?
Det som vi i vanliga fall bråkar med så här års är snömögel. Hittills har vi klarat oss utan större angrepp vilket är mycket positivt. I höstas genomförde vi ett omfattande luftningsarbete för att få bort missgynnande lager i greenerna. Dessa lager kallas Blacklayer och uppstår i syrefattiga miljöer. Vatten bidrar starkt till dessa lager så det är klart att det myckna regnandet gjort att utfallet inte blivit så bra som vi hoppats. Blir våren torr så tror jag ändå att vi kommer bli kvitt problemen. På grund av det fuktiga vädret har det bildats en del alger på greenytan. För att gynna gräset i vår kommer vi vertikalskära för att få bort en del av alghinnan. Detta gör vi inte förrän gräset är i bra tillväxt.

Nu börjar vi äntligen gå lite ljusare tider till mötes och jag förstår att ni kanske börjar fundera på när banan ska kunna öppnas för säsongen. Vi längtar alla dit men än så länge är det svårt att sia om när, då väder och vind styr, så vi kan bara hoppas på så gynnsamma förhållanden framöver som möjligt. Men vi får ha tålamod ett tag till. Banan ser fin ut för årstiden men det är fortsatt väldigt blött i marken och jag är tacksam att ni som spelar vintergolf alla hjälper till att vårda spelytorna genom fortsatt användning av slagmattor. 

I övrigt pågår det en hel del arbeten som kanske alla inte syns utåt. Vi röjer och slyar en hel del och arbetet med att gräva den nya stamledningen är nu klart. Det kvarstår dock lite efterarbete med att fräsa de grävda ytorna och att så dem. Vi räknar med att det arbetet ska kunna slutföras så fort det torkat upp lite och att vi kan få i gång växtligheten.

Snart ses vi på banan,

//Mattias

2022-01-25

Nytt år och nya möjligheter.

I dagsläget så grävs det ny stamledning för fulla muggar. Arbetet flyter på bra och det har varit väldigt tacksamt väder som inneburit minimalt med skador. Grävningen sker dessutom mestadels i ruffen och på så sätt skonar vi våra finaste ytor på banan från skador. Dock blir det ju lite kladdigt på vissa ställen som drabbar er trogna vintergolfare, men jag hoppas att ni har överseende med det. Ihop med stamledningen så läggs det även ner en ny styrkabel, allt i ett led att minimera felorsaker och säkerställa driften, samt även uppgradera vår bevattningsanläggning som är 30 år gammal. Jag vill även passa på att belysa att visa hänsyn för arbetarna som gräver. Är dom i er spelriktning så hoppa över hålet eftersom inte maskiner eller arbetare har möjlighet att flytta sig när dom gräver och drar tunga rör. Allt för att dom inte ska behöva stå och vänta på golfare. Banpersonalen har ALLTID företräde.

För vintergolf så gäller fortfarande slagmatta på hela spelfältet. Jag ber och hoppas att ni har förståelse för att det bidrar till en bättre golfbana när vi öppnar och att det i slutändan också minskar skötselåtgärderna. Så jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt med att försöka vårda vår bana/anläggning.

I övrigt så har vi köpt in nya hålkoppar, stänger, flaggor mm inför säsongsstart och förberedelserna med att bygga vårt team som ska sköta banan börjar sätta sig. Dock saknas det ännu någon kille eller tjej till vårt team som ska ge er en så fin bana och golfupplevelse vi bara kan.

Maskinerna är servade och aggregat/knivar är sylvassa och redo för att möta våren.

Det har stormat en hel del och vi har tagit hand om nedblåsta träd. Vi har även planer på att gallra ur vänstersidan på Hål 3 för att kunna nyttja hela gula tee. Det kommer ge ett öppnare utseende vilket gör att hålet ser mer inbjudande ut sett längst bakifrån.

I övrigt tycker jag banan ser ok ut för årstiden, vi har haft lite snömögel på greenerna som nu förhoppningsvis inte är aktiv längre. Har även fått frågor rörande snömögel på tees och fairway, jag är inte orolig över det, utan det kommer läka fort när väl värmen kommer och vi kan komma ut och börja jobba med våra spelytor.

//Mattias

2021-10-13

Säsongen går mot sitt slut och nätterna börjar bli kalla.

Frosten ligger så sent som till kl 10 vissa dagar. Greenerna får ej beträdas vid frost, vid frost måste man få godkännande från banpersonal att spela.

Förparkningsarbetet är igång på hål 13 och beräknas vara klart 17/10. Var vänlig visa hänsyn.

På hål 1, 2 och 12 har grästee stängt för säsongen och utslag från matta gäller.

 

Banan stängd 3-4/10 (söndag-måndag)

Söndag 3/4 & måndag 4/10 håller vi banan stängd

Efter nattens nederbörd samt pågående regn/väntande regn har vi stängt banan 3-4/10

20-21/9 Hålpipluftas greenerna

Måndag-tisdag den 20-21/9 kommer vi hålpiplufts greenerna, detta innebär att vi endast har öppen 9 hål dessa dagar. Efter banpersonalens arbetstid kan banan öppnas om allt gått som planerat.

Efter luftningen kommer vi även dressa, välta samt klippa greenerna.

2021-06-22

Helgens stora juniortävling (19–20/6) är genomförd med en banstatus som var utmanande med högre ruffar än normalt samt hårda greener med en stimp på 10,5.

Nu arbetas det för fullt med att klippa ner ruffen igen till normal höjd.

Vi har även gödslat greener och greenområden samt kommer gå ut med näring i slutet på veckan.

Banans kondition är god men slitaget på tees är stor och banpersonalen hinner bara laga tees en gång i veckan vilket är lite för lite för att det skall bli riktigt bra.

Om det finns det några som kan tänka sig hjälpa till att laga tees är ni välkomna att kontakta Carita eler Paul.

Vi kommer öppna 12:ans nya tees på måndagen efter midsommarhelgen

2021-06-05

Väder: Första sommarvärmen har nu kickat igång samtliga spelytor och banan har kunnat återhämta sig snabbt ifrån regnet. 

Green: 3.2mm. Onsdag, torsdag har vi vält. Vi klipper 6 dagar i veckan. Oftast låter vi greenerna vila på söndag eller måndag. Var noga med att laga nedslagsmärken. Greenerna dressades i mitten av veckan.

Fairway: Fairways är klippta under måndag samt torsdag. De små slitage och skador på fairways har snabbt återhämtat sig men vissa ytor behöver lite mer tid.

Semi Ruff: Klippt

Ruff: Klippt under onsdag och torsdag.

Tee: Samtliga klippta under måndag och fredag. Provsvinga inte på tee. 1an och 2an dressad ännu en gång.

Bunkrar: Dagligt underhåll just nu

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an är nu öppet. 12an är fortsatt stängd och har utslagsmattor fram tills värmen och solen sätter igång tillväxten.

 

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-05-28

Skador hål 6 samt 7. Slå inte på greenerna med puttern för att ni blir arga. Det tar flera veckor för en skada som denna att försvinna.

Skador hål 6 samt 7. Slå inte på greenerna med puttern för att ni blir arga. Det tar flera veckor för en skada som denna att försvinna.

Väder: Fortsatt mycket regn de senaste veckan. Vädret och värmen kommer nu så vi börjar se ljuset i tunneln för en mycket bättre tillväxt samt banskick inför juni månad. Under veckan har vi gjort arbete som ska slita så lite som möjligt på banan men i vissa fall är detta omöjligt. 

Green: 3.2mm. Greenerna ser fortfarande bra ut för tiden på året. Måndag, onsdag samt fredag har vi vält för att ha bra rull hela helgen igenom. Vi klipper 6 dagar i veckan. Oftast låter vi greenerna vila på söndag eller måndag. Var noga med att laga nedslagsmärken. Greenerna luftades under veckan.

Fairway: Fairways är klippta under måndag samt torsdag. Små skador och slitage av regnet men ser ut att torka upp under helgen.

Semi Ruff: Klippt

Ruff: Klippt under onsdag och torsdag.

Tee: Samtliga klippta under måndag och fredag. Provsvinga inte på tee. 1an och 2an dressad ännu en gång.

Bunkrar: Måndag och fredag har alla bunkrar krattats. Greenbunkrarna krattades en extra gång under torsdagen för att lufta upp dem igen efter allt regn. 

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an är nu öppet. 12an är fortsatt stängd och har utslagsmattor fram tills värmen och solen sätter igång tillväxten.

 

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-05-21

Green hål 16. Inte okej!

Green hål 16. Inte okej!

Väder: Fredag morgon hade vi -1 samt frost på morgonen. Detta gör att tillväxten fortfarande inte har möjlighet att komma igång som vi hade hoppats på men vi kommer se en förbättring när värmen kommer. 

Det regn som kom förra veckan har gjort att banan sett ganska sliten ut. Vi hoppas ni har förståelse för detta. Regnet försvårar även vårat arbete och framkomlighet på banan. Under denna veckan har vi lyckats klippa samtliga områden.

Green: Vi har nu sänkt green från 3.5 till 3.2 Greenerna ser fortfarande bra ut för tiden på året. Måndag och onsdag har vi vält. Vi klipper 6 dagar i veckan just nu på 3.2mm. Var noga med att laga nedslagsmärken. Greenerna kommer att luftas med bajonett under nästa vecka. 

Fairway: Fairways är klippta under måndag samt fredag. Små skador och slitage av regnet 

Semi Ruff: Klippt

Ruff: Klippt

Tee: Samtliga klippta under måndag och fredag. Provsvinga inte på tee. 1an och 2an är nu dressad för extra skydd och förbättra tillväxen. 

Bunkrar: Krattas dagligen under veckodagarna.

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an är nu öppet. 12an är fortsatt stängd och har utslagsmattor fram tills värmen och solen sätter igång tillväxten.

 

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-05-28

2021-05-14

När du tränar på greenerna, flytta runt med jämna mellanrum för att inte orsaka skador på green som på bilden.

När du tränar på greenerna, flytta runt med jämna mellanrum för att inte orsaka skador på green som på bilden.

Regn: Under veckan har vi haft kraftigt med regn och detta har begränsat oss greenkeepers. Vi hoppas ni är nöjda med banan trots förutsättningarna.

 

Green: Greenerna ser fortfarande bra ut för tiden på året. Tisdag och onsdag har vi vält. Vi klipper dagligen just nu på 3.5mm. Var noga med att laga nedslagsmärken.

 

Fairway: Fairways är klippta under fredagen. Skador har åter igen uppkommit från vildsvinen på hål 13 men vi har lagat dem igen under veckan.

 

Semi Ruff: Semi ruff är klippt efter förmåga med tanke på allt det regn som kom i början på veckan.

 

Ruff: Inte klippt.

 

Tee: Samtliga klippta under måndag och fredag. Provsvinga inte på tee. 

 

Bunkrar: Krattas dagligen under veckodagarna.

 

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an är nu öppet. 12an är fortsatt stängd och har utslagsmattor fram tills värmen och solen sätter igång tillväxten.

 

Bolltvätt: Bolltvättarna är nu påfyllda.

 

Gödsel: Alla greenområden, fairways, tees samt greener har fått gödsel förra veckan.

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-05-07

Hur go är den då?

Hur go är den då?

Frost: Frosten är kvar under morgonen men börjar försvinna mer dag för dag. Inget spel på frostiga greener eller tee.

Green: Greenerna ser fortfarande bra ut. Vi klipper och välter två gånger i veckan. Var noga med att laga nedslagsmärken.

Fairway: Fairways är klippta under torsdagen. Mindre skador på 12/13 utav vildsvinen.

Semi Ruff: Semi ruff är klippt.

Ruff: Inte klippt. Väldigt lite tillväxtlighet.

Tee: Samtliga klippta under fredagen. Provsvinga inte på tee. 

Bunkrar: Krattas dagligen under veckodagarna.

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an och 12an har utslagsmattor fram tills värmen och solen sätter igång tillväxten.

Bolltvätt: Bolltvättarna är nu påfyllda.

Gödsel: Alla greenområden, fairways, tees samt greener har fått gödsel under veckan. Tillväxten kommer att komma igång ordentligt i samband med att värmen kommer.

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-04-30

Frost: Frosten är kvar under morgonen men börjar försvinna mer dag för dag. Inget spel på frostiga greener eller tee.

Green: Greenerna ser fortfarande bra ut för årstiden och under fredagen klippte vi ner till 3.5mm. Var noga med att laga nedslagsmärken. Vi har vält greenerna under onsdag och torsdag samt dressat under fredag.

Fairway: Fairways är klippta under torsdagen. Mindre skador på 12/13 utav vildsvinen.

Semi Ruff: Semi ruff är klippt och ser bra ut.

Ruff: Inte klippt men väldigt lite tillväxtlighet.

Tee: Alla spelbara tees är klippta men vi har fortfarande dåligt med tillväxt på samtliga tee. Provsvinga inte på tee. 

Bunkrar: Krattas dagligen under veckodagarna.

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an och 12an har utslagsmattor då 1an och 2an inte får tillräckligt mycket sol och värme såhär års samt 12an har varit under ombyggnad och behöver tid för att komma igång ordentligt innan vi öppnar den.

Bolltvätt: Bolltvättar görs redo när temperaturerna stiger. Om de fylls nu fryser vattnet och går enkelt sönder.

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-04-23

Vem? Slå inte på greenerna! (hål 7)

Vem? Slå inte på greenerna! (hål 7)

Frost: Vi har fortfarande frost och väntas få även helgen 24-25 april. Banan är därför avstängd fram till 08.30 under helgen. Idag fredag (23/4) hade vi -4,8 när vi började arbetsdagen. Helgens väderprognos är att vi väntar minst samma kyla på morgonen. Det är inte tillåtet att gå ut på 10:an på morgonen

Green: Greenerna är bra för årstiden och idag klipper vi ner till 3.5mm. Var noga med att laga nedslagsmärken. 

Fairway: Alla fairways är klippta under veckan. Mindre skador på 12/13 utav vildsvinen men kommer att bli bättre när värmen och växtligheten kommer igång ordentligt.

Semi Ruff: Semi ruff är klippt och ser bra ut.

Ruff: Klippt

Tee: Alla spelbara tees är klippta men vi har fortfarande dåligt med tillväxt på samtliga tee. Provsvinga inte på tee.

Bunkrar: Krattas varje dag och är i bra skick.

Tillfälliga utslagsplatser: 1an, 2an och 12an har utslagsmattor då 1an och 2an inte får tillräckligt mycket sol och värme såhär års samt 12an har varit under ombyggnad och behöver tid för att komma igång ordentligt innan vi öppnar den.

 Bolltvätt: Bolltvättar görs redo när temperaturerna stiger. Om de fylls nu fryser vattnet och går enkelt sönder.

 

Tack ifrån banarbetarna.

2021-04-14

NYTT DATUM!

Måndag den 19 april kl. 12.00 öppnar vi sommargreenerna för säsongen.
 
Vi har idag tagit beslut (Head Greenkeeper, Ordförande samt klubbchef) att flytta fram öppning av sommargreenerna som var planerat till 15/4.
Det var inget lätt beslut då vi vet hur trycket är för att äntligen komma igång. Men med banans bästa i tankarna och sista dagarnas kyla, regn, snö, frost så kommer banan ta skada om vi öppnar som planerat.

Vår målsättning är att hålla en hög och jämn kondition på banan under hela säsongen, vilket förutsättningarna skulle försämras om vi öppnade som planerat. Greenerna ser fina ut, vi klipper dem idag (14/4) kommer dressa dem imorgon om allt går som planerat, vi kommer klippa dem igen måndag morgon innan vi öppnar.
Problemet idag är inte greenerna, de är redo, utan det är all annan övrig spelyta/gåyta som inte är det. Vi ser att väderprognosen ser lovande ut om den håller, då kommer stor utveckling ske kommande veckan.
  
Hål 19/korthålsbanan är öppen redan nu samt från fredag lunch är den övre puttinggreen öppen med nyklippt, vältat och dressad green.
 
Tack för visad förståelse
Carita Moretto
Klubbchef

Banan Öppnar 15 april 12.00

ÄNTLIGEN!

Torsdag den 15 april kl. 12.00 öppnar vi sommargreenerna för säsongen.

Tänk på att vi alla hjälps åt att ta ansvar över vår vackra bana, att vi alltid lagar torv och nedslagsmärken. Läkningsperioden för gräset är mycket längre nu vid säsongsstart. Innan du tar din premiärrunda, kontrollera att du har en bra greenlagare i din bag.

Påminner om våra bokningsregler samt no-show avgift. Alla tider är bokningabara via min golf.

Carita Moretto, klubbchef

2021-04-07

Banorna blir grönare och grönare för var dag som går och vi börjar nu närma oss säsongsöppning. Vi förväntar oss högt tryck på golfbanorna i år. För att öppna banan och de den bästa spelupplevelsen under 2021 är det viktigt att vi utgår ifrån väder, tillväxlighet och banskick just nu. Med vädret som har varit och prognosen framåt ligger vi under den marktemperatur som banan behöver för att den ska kunna vara så attraktiv för spel som möjligt genom hela säsongen. När temperaturen i marken ligger på 7 grader och uppåt kommer rötterna igång och tränger djupare ner i marken vilket som gör att samtliga delar av banan blir stabilare, bättre och grönare inför hela säsongen. Inte bara vi kommer ha en roligare och bättre säsong utan även medlemmar så som gäst spelare kan förvänta sig en mer jämn och stark spelyta.  

 
Under hösten 2020 började vi få besök utav vildsvin som har skadat flera delar på banan. Sedan dess har man aktivt jobbat med att få bort dem med hjälp av en lokal jägare men det har blivit en prioritet det senaste då de gett sig ut på banorna mer än tidigare och skapat ett problem som behöver åtgärdas. Kameror har satts upp på de områden de rört sig mest för att enklare kartlägga dem. Vildsvin är mycket skygga djur och därför väldigt svåra att bli av med men även en mardröm för oss på en golfbana. Under våren har antalet vildsvin gått ner och arbetet har gett resultat men de har vistats på mer olämpliga ställen som gör att vi nu måste se till att bli av med dem. Med hjälp av jägare, greenkeepers, föreningen och resten av Chalmers GK jobbar man på en långsiktig lösning för att vår bana ska slippa liknande händelser i fortsättningen. Man har även hjälpts åt för att laga skadorna vilket som gjort en enorm skillnad och alla golfspelare kommer få en betydligt bättre vår tack vare detta.  


Vi vill påminna er om träningsområden och samtliga delar av banan behöver användas med extra försiktighet då tillväxt samt rotsystemen inte är helt igång ännu. För att motverka skador, laga nedslagsmärken och grästorvor. Lagar du en extra skada ökar du chansen för en förbättrad spelupplevelse nästa runda. Både för dig själv, samt alla andra på golfbanan.  
 
"Så lagar du ett nedslagsmärke" se här: https://www.youtube.com/watch?v=zguKCt9vogI 
Laga genom att trycka gräset "in" mot märket inte "uppåt".
 

Med vänlig hälsning Greenkeepers CHGK  

2021-04-06

Banstatus vecka 14

Påskhelgen har passerat och idag träffades jag och Paul för veckoavstämning banstatus för vecka 14.
I morse hade vi -3,7 grader, vi har även haft frost varje morgon under påskhelgen.

Idag har vi klippt greenerna för tredje gången detta år. Greenerna har vi gett näring och vattnat lätt och därmed fått i gång växtligheten så smått, det är fortfarande väldigt trögt och snitt temperaturen för dygnet är låg.

Övriga spelytor är i stort sett noll växtlighet på, där solen kommer åt har det börjar så smått.

Idag klipps tees för första gången denna säsong.

Veckan inleddes med en stor vattenläcka i bevattningssystemet, vi har hittat läckan och jobbar för fullt med att laga.

Bunkrarna är krattade två gånger hittills år, greenbunkrarna har vi dessutom fyllt på lite sand i, målet är att kratta ytterligare två gånger under vecka 14, detta för att få upp ”fluffet” i sanden.

En del partier på banan är fortfarande rätt blöta, där solen kommer åt har det torkat upp bra. Den gungfly som varit har till stor del torkat upp.

Vi har haft en del påhälsning av vildsvin igen, de har varit vid hål 1, 8, 12, 13 samt 17. Vi kommer köpa in vildsvinsstängsel för att påbörja en sträcka av 5 km under 2021.

Målsättningen jag och Paul hade när vi tog beslutet att inte öppna till påsk var att vi öppnar under vecka 14, men vädrets makter (kylan) sätter käppar i hjulet för oss även denna gång. Vi kommer inte kunna öppna banan under vecka 14 om inget drastiskt förändras i slutet av veckan. Paul beskriver arbetet på banan just nu som två steg fram och ett steg bak, väldigt frustrerande!

Jag och Paul kommer ha en kort avstämning av banstatus på torsdag igen (8/4) för att se om något beslut skall ändras, men fortsätter kylan som den enligt SMHI skall göra dryga veckan fram, kommer banan öppna tidigast under vecka 15.

Carita Moretto
Klubbchef

2021-03-30

Banstatus vecka 13.

Har idag 30 mars haft möte med Paul för avstämning med banstatus närmaste veckan.
Banan fick igår ta emot 30 mm regn som skapat gungflyt då tjälen fortfarande sitter i en bit ner i marken.
Bevattningssystemets sprinkler har fortfarande frost runt sig där solen inte kommit åt. Temperaturen måste dessutom komma upp några grader för att växtligheten skall komma i gång, den står fortfarande still på merparten av ytorna.

Banpersonalen har idag varit ute och klippt greenerna för andra gången, de har även gett alla greener näring.
Närmaste dagarna kommer greenerna att dressas för att skyddas mot den eventuella frost som varnats för fredag-söndag (2-4 april). 

Som jag nämnde tidigare vecka är gräset nyvaket och extra känsligt.

Med detta som grund har jag och Paul beslutat att vi inte kommer kunna öppna banan under påskhelgen.
Vi kommer ha en ny avstämning tisdag 6 april.

Vi kommer däremot efter lunch på skärtorsdagen (1 april) att öppna upp övningsfältet/Korthålsbanan för spel.

Carita Moretto
Klubbchef

2021-03-26

Greenerna har kunnat klippas för första gången sedan slutet oktober, men vi har fortfarande stora områden på banan med tjäle, växtligheten står still.
Vi behöver få upp snittemperaturen för att växtligheten skall ta fart.
 
Vi har inte heller kunnat få i gång bevattningssystemet ännu då merparten av våra sprinklers har tjock isbeläggning.
 
Så även om vi är nära säsongsstart är vi inte riktigt där ännu.