Juniortävlingar

Om du är en junior mellan åldrarna 8-21 och vill testa dina färdigheter mot andra juniorer så kommer här lite information om tävlingar på alla nivåer.

Short Game Tour

Short Game Tour riktar sig till juniorer som är nya inom golfen. Det är en lekfull och rolig tävling och det första stegets i vårt distrikts tävlingstrappa för tävlingar utanför hemmaklubben.

Tävlingen består av tre moment:

  • 9 korthål (max 100m)
  • 9 putthål
  • 9 närspelsslag med poäng

Ålder: 8-21 år

Hcp: +8,0 – 54,0

Läs mer om tävlingen: https://www.ggf.nu/for-juniorspelare/tavling/short-game-tour/

Anmälan görs via min golf.

Rookie Tour

Göteborgs Rookie Tour är vårt distrikts andra steg i tävlingstrappan. Den här tävlingen passar dig som vill börja tävla på de stora banorna och vill skaffa dig tävlingserfarenhet. Tävlingarna spelas över 18 eller 9 hål slaggolf och alltid från röd tee.

Ålder: 8-21 år

Hcp: +8,0 – 36,0

Läs mer: https://www.ggf.nu/for-juniorspelare/tavling/rookie-tour/

Anmälan görs via min golf.

Svenska Juniortouren

Svenska Juniortouren är Svenska Golfförbundets egna juniortour. Här finns fyra olika nivåer som gör det lätt för dig som spelare att hitta motstånd på din egen nivå och ger en tydlig möjlighet att klättra uppåt i nivåer i takt med att du utvecklas och blir bättre. De fyra nivåerna är:

Division 330 hcp-gräns för pojkar och flickor
Division 210,0 pojkar och 14,0 flickor
Division 16,0 pojkar och 10,0 flickor
Elit3,0 pojkar och 6,0 flickor

Division 3 och 2 spelas lokalt i olika distrikt, medan Division 1 och Elit spelas på ett fåtal platser i landet vid varje omgång. Detta gör att du kan mäta dig med de allra bästa i landet. Alla tävlingar spelas scratch, utan handicap.

Ålder: 13-21 år

Läs mer: https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/juniortavlingar/juniortouren/

Anmälan och betalning av touravgift görs via min golf.

JMI

JMI står för Junior Masters Invitational och är en serie tävlingar som arrangeras runt om i hela landet. Tävlingarna håller generellt sett en hög nivå, och vinnarscoren är ofta under par. Tävlingarna spelas över 36 eller 54 hål utan handicap. Man spelar nästan alltid från vit tee eller motsvarande på dessa tävlingar. Utagningen till dessa tävlingar sker genom SGF-ranking.

Ålder: 13-21 år

Hcp: +8,0 – 36,0

Läs mer: https://www.jmi-sweden.se/

Anmälan görs via min golf.

Slaget om Göteborg

Slaget om Göteborg är ett initiativ för spelare som vill tävla mycket men kanske inte har rankingen för att kvalificera sig till JMI. Tävlingarna spelas därför ofta samtidigt som JMI i förhoppning om att de mer erfarna spelarna väljer att delta i JMI, vilket i sin tur skapar plats för de som inte har lika hög ranking. Tävlingarna spelas över 36 hål från gul tee. Utagningen till tävlingarna sker genom SGF-ranking.

Ålder: 13-21 år

Hcp: <18,0 (pojkar) och <20,0 (flickor)

Läs mer: https://www.ggf.nu/for-juniorspelare/tavling/resultat-juniortavlingar-2021/

Anmälan görs via min golf.

Teen Cup

Teen Cup spelas i fyra steg:

  1. Klubbkval
  2. Gruppkval
  3. Regionskval
  4. Riksfinal

Klubbkvalet spelas på nästan alla klubbar runt om i landet som har en juniorverksamhet. Från detta kval går de två bästa spelarna i varje åldersklass (13-16 år) vidare till gruppkvalet, där de spelar tillsammans med topp två från andra klubbar. Ett antal spelare går sedan vidare till regionskvalet och slutligen till riksfinalen. Vinnaren av riksfinalen får titulera sig som svensk mästare i sin åldersklass.

Klubbkvalet på Chalmers spelas alltid i anslutning till midsommarlägret.

Läs mer: https://golf.se/for-klubben/tavling/arrangera-tavling/teen-cup/

Om du har frågor eller funderingar angående juniortävlingar, skicka ett mail till jk@chgk.se.