Junior- och elitverksamhet

Här på Chalmers GK erbjuder vi en bred träningsverksamhet med möjligheter för alla åldrar och kunskapsnivåer. Vi har tagit fram en tydlig träningstrappa som gör det lätt för dig att träna på din egen nivå men även en tydlig väg uppåt genom stegen mot det slutliga målet – något av våra elitlag. Det här har genom åren varit ett framgångsrikt koncept som i nuläget drivs av våra duktiga tränare Martin Lysholm, Magnus Kuhlman och Felix Fihn. Förutom att sprida glädje, gemenskap och kunskap till alla deltagare, erbjuder vår verksamhet en tydlig väg till att bli en riktigt skicklig golfspelare. Många av våra spelare har framgångsrikt tagit sig från juniorträning hos oss till att representera landslaget och tävla på de europeiska proffstourerna.

Träningstrappan

 • Golfkul: 5 - 8 år

  Golf för de allra minsta! I Golfkul främjar vi glädje och lek i samband med golfen. Vårt mål är att barnen ska ha roligt samtidigt som de lär sig grunderna i spelet på ett lekfullt sätt.

 • Breddträning: 9 - 16 år

  Här tränar man golf en gång i veckan med någon av våra tränare. Träningen äger rum under våren och hösten, där alla delar av spelet genomgås. Det här är det perfekta första steget för dig som vill börja utveckla din golf i en rolig och social miljö.

 • Juniorträning Small: 9-21 år

  Det här steget är för dig som vill satsa lite mer på din golf. Här tränar man fortfarande en gång i veckan, men under en större del av året, med undantag för uppehåll under vintermånaderna och en kortare period under sommaren.

 • Juniorträning Medium: 9 - 21 år

  Här är gruppen för dig som vill träna ännu mer golf än en dag i veckan. Mediumgruppen tränar två gånger i veckan under samma period som small. Dessutom ingår spelträning på banan. Du hör hemma här om du snabbt vill utveckla ditt golfspel.

 • Utmanargruppen

  I den här gruppen hittar man målmedvetna och duktiga golfare som verkligen vill utveckla sitt golfspel. Här krävs inte bara hög träningsvilja för att få vara med, utan även goda resultat både på träningar och i tävlingar. Det här steget är det sista innan det slutgiltiga målet – att nå elitlaget. Träningarna hålls tillsammans med elitlaget och fungerar som en naturlig övergång in i elitverksamheten på klubben. Spelarna på denna nivå deltar ofta och kompletterar elitlaget i seriespel och andra lagtävlingar.

 • Elitlaget

  Det här representerar toppen av vår verksamhet och innefattar de allra bästa spelarna på klubben. Här ställs höga krav på resultat och träningsvilja för att få vara med. Spelarna på denna nivå är riktigt duktiga, och majoriteten tävlar på nordisk proffsnivå eller nationell juniornivå, både på herr- och damsidan.

  Både herrarna och damerna deltar i division 1 i det årliga nationella seriespelet och kämpar hårt för att ta sig vidare till elitserien – den högsta nivån för klubblag i Sverige.

  Det är extra roligt att notera att elitlaget till stor del består av egna produkter som har tagit sig genom hela träningstrappan, från breddträningen till elitlaget.

Juniorträning

Midsommarläger

Vårt populära sommarläger för juniorer

Läs mer
Medium

Golfträning 9-21 år, träning 2 gånger/vecka

Läs mer
Small

Golfträning 9-21 år, träning 1 gång/vecka

Läs mer
Breddträning

Golfträning 9-16 år, träning 1 gång/vecka

Läs mer
Golfkul

GolfKul för barn 5-8 år

Läs mer

Övrigt

Juniortävling

Om du är en junior mellan åldrarna 8-21 och vill testa dina färdigheter mot andra juniorer så kommer här lite information om tävlingar på alla nivåer.

Läs mer