Koncept Avancez

Varför spelar du golf ?

Är du som de flesta av oss andra, d.v.s. du spelar golf mest för att det är roligt och att det ger ett socialt umgänge med familj och vänner? Blir du arg när du missar dina slag? Eller kanske bara lite uppgiven över att allt är som vanligt? Svarar du ja på någon av frågorna ovan så är du inom målgruppen för ett årskoncept på Chalmers Golfklubb. Vi är nämligen helt övertygade om att Du skulle tycka att det var ännu roligare om du enkelt kunde lära dig en massa nytt som gör att du bli lite bättre på allt inom ditt spel? Och med allt menar vi verkligen allt, och oavsett vilken kapacitet du har idag och hur gammal du är!

Bakgrund

De flesta golfklubbar kör på i gamla mönster och erbjuder lite lektionspaket för medlemmar där man kan träna det moment man önskar. Eftersom vi alla lever med begränsad tid så inriktas de flesta lektioner på att vi skall kunna slå vanliga fullsvingar med en inte alltför avancerad järnklubba, vanligtvis en järnsexa eller en järnsjua. Känner du igen dig? Nu är det så att vanliga fullsvingar med mellanlånga järnklubbor bara utgör ca 6% av de slag en vanlig golfare slår, och flera av dessa slag slås dessutom som utslag på par 3-hål på peggad boll. Har du tränat mycket på att slå järnklubbor på peggad boll? Hur kommer det sig att 95% (statistik) av all träning bland medelgolfare inriktas på att slå slag som bara utgör en så liten del av spelet? Vad skulle hända med Ditt spel om vi tränade på rätt saker? 60-65% av alla slag sker med wedgar eller putter, faktum är att enbart puttningen står för ca 43% av alla slag, men det visste du kanske redan.

Konceptet

Nu kan inte någon statistik i världen få bollen i hål när du väl står där med 1-metersputten som avgör matchen mot din värsta konkurrent, och tillika bästa kompis (!) på 18:e framför klubbhuset. Däremot kan vi hjälpa dig att öka sannolikheten för att klara av situationen, eller kanske ännu hellre, att du aldrig hamnar i den. Häng därför med i klubbens nya koncept som skall ge dig alla delar du behöver för att du skall bli bättre. Att det dessutom kommer att bli ännu roligare med golf får du på köpet!

Spelets olika delar

Att spelet golf innehåller flera delar är väl ingen nyhet, men hur hänger de samman och hur påverkar de varandra? I det här konceptet kommer de olika delarna att vävas ihop till en helhet, så att varje moment i din träning tar hänsyn till vad du lärt dig i de övriga delarna. Till exempel kommer du när du övar målträning i maj också ha med dig hur du förbereder dig mentalt och hur du skall tänka när du väljer vilket slag du skall slå.

Projektform

Tillsammans med en grupp spelare kommer du att ingå i ett projekt där kunnigt folk kommer att stå till tjänst med träning inom

  • Sving
  • Närspel
  • Puttning
  • Spelstrategi
  • Kost
  • Utrustning
  • Regler
  • Fysik
  • Mental träning